Om mig

SxmKwmUJ3XN53a1kMLNIQJvWLzNVUxRX-default

 

Jag heter Sofie och bor Ljusdal/Färila med min fästman, våra två söner och hundarna Norpan, Disa och Chili.

Jag har alltid haft djur varmt om hjärtat sedan jag var liten, Benita en irländsk setter var min första hund och den som väckte mitt intresse för att vilja satsa på en utbildning med fokus på djur och gick därför djurvårdarlinjen på gymnasiet. Sedan dess har jag arbetat med hundar, som hundskötare på olika hunddagis och pensionat och som tränare i vardagslydnad och med problemlösning.

Jag har arbetat som hundfrisör på Arken Zoo vid Infra city och där trivdes jag enormt!  Nu har jag ett eget hundtrim (HundHuset's Hundvård) och i februari börjar jag även en ettårig yrkesutbildning till friskvårdsinstruktör för hund.

i284289739494397916._szw1280h1280_

 

Min uppfödning!

Jag har länge drömt om att bli hunduppfödare, Jag har bara väntat på rätt hund och rätt tid. När jag fick hem Norpan och se vilken fantastisk hund hon växte upp till så var det solklart! Nu hade jag funnit rätt!

Norpan är idag min stamtik och fick sin första kull våren 2013, där behöll jag en tik som är mamma till min älskade Disa.

Jag har idag en mindre uppfödning i hemmet av dvärgschnauzer Peppar & salt där jag strävar efter att  bevara Norpans fantastiska mentalitet och hennes sociala och trevliga temperament.

Mitt mål:

Jag lägger stor vikt i att få fram rastypiska och friska hundar med bra mentalitet som ska passa in i både den stora och lilla familjen, enbart som sällskapshund eller för den som vill tävla i någon hundsport.

 

isntYrLt3wUTNsVrdhTpz2cZJbQxKzwj-default