Fodervärd

 

Att vara fodervärd innebär att uppfödaren äger hunden men bor och sköts av fodervärden.
Alla uppfödare har lite olika syn och krav på fodervärdar därför förklarar jag här hur det är att vara fodervärd för en hund hos mig.

 

n6MFBXMkXIKQp7EM9xjSNTCQ6CFVsq6n-default

 

Många tror att det räcker med att hunden har ett bra hem och är älskad, självklart är det prio ett men för mig handlar det inte bara om att hitta ett hem åt hunden pga platsbrist hos mig, det handlar även om arbetet bakom en avelshund, Jag har omöjligt tid att träna, tävla och meritera både de hundar jag har hemma och ute på foder, därför ser jag också stor vikt i att fodervärden är intresserad att träna hunden och har ambition att tävla i någon hundsport, att man inte tycker utställning är särskilt roligt kan jag däremot förstå även om det skulle underlätta, därför ser jag också stor vikt i att vi kommer bra överens och att fodervärden vill ha god kontakt och samarbete med mig.
Jag stöttar och finns här för mina fodervärdar till 100% och jag är mån om att fodervärden känner att det är dennes hund trots mina krav.
Jag använder självklart svenska kennelklubbens avtal och på deras hemsida kan ni läsa om vad det innebär att vara fodervärd och hur reglerna lyder, ta gärna en titt på avtalet som även finns att ladda ner på deras sida.

Välkommen att kontakta mig om du vill bli fodervärd och ser fram emot roliga äventyr i hundvärlden med mig och andra av mina valpköpare & fodervärdar! 

 

OG2lcmehDJDV7bk6ML3vD8IAGsJv40b4-default

 

Kontakta mig

Välkomna med frågor eller anmäla intresse för att bli fodervärd