Om mig och min uppfödning

 

 
 
 
Jag heter Sofie och bor i Norra Veckebo (Ljusdal) med min familj som består av min fästman Daniel, våra två söner Kevin och Theo och våra Dvärgschnauzers Norpan, Disa & Hera.
 
Mitt stora intresse för hundar startade den dagen jag som tonåring kom hemsläpandes med en irländsk setter vid namn Benita. Min mamma blev självklart skogstokig, men efter att ha gosat med henne på golvet en stund så avslöjade hon sig med att säga "mormors älskling" och så var vi med vår första hund!
Benita förändrade mitt liv helt och hållet och var den som väckte mitt intresse för att vilja satsa på en utbildning med fokus på djur. Jag bestämde mig för att utbilda mig till djurvårdare vilket resulterade i tre härliga år på Säbyholms Naturbruksgymnasium. Jag gick ut skolan 2003.
Sedan dess har jag arbetat med hundar, som hundskötare på olika hunddagis och pensionat och som tränare i vardagslydnad och med problemlösning. Jag är även hundfrisör.
 
Sedan februari 2014  tom December 2015 har jag arbetat som vårdbiträde på Nova Omsorg, där hade jag med mig Norpan & Ozzy som "besökshund" och dom var som gjorda för det, dom verkligen älskade det!
 
Senaste året har jag arbetat som hundfrisör på Arken Zoo vid Infra city och där jag trivdes enormt! 
 
 Nu håller jag på att starta upp mitt egna lilla Hundcenter här hemma på våran gård, Jag kommer att trimma hundar och ha en ytterst liten dagis/pensionat verksamhet. 
 
 

 

 

Min uppfödning!

Logga: Cinzenta's Big Deal "Disa"

Jag har sedan barnsben drömt om att bli hunduppfödare, Jag har bara väntat på rätt hund och rätt tid.

När jag fick hem Norpan och se vilken fantastisk hund hon växte upp till så var det solklart! Nu hade jag funnit rätt! 

Norpan är idag min stamtik och fick sin första  kull våren 2013, där behöll jag en tik som är mamma till min älskade Disa.

Jag har idag en mindre uppfödning i hemmet av dvärgschnauzer Peppar & salt  där jag strävar efter att  bevara Norpans fantastiska mentalitet och hennes sociala och trevliga temperament. 

Mitt mål:

Jag lägger stor vikt i att få fram rastypiska och friska hundar med bra mentalitet som ska passa in i både den stora och lilla familjen, enbart som sällskapshund eller för den som vill tävla i någon hundsport. 

Kennelnamnet?

När jag valde kennelnamn så ville jag ha ett namn på ett annat språk och det språket var lätt att välja då portugisiska är mitt favoritspråk, Från början hade jag ansökt om ett annat namn som stod mig och min familj varmt om hjärtat men det var tyvärr upptaget, Jag funderade länge och knappade in alla möjliga ord för översättning till portugisiska... Sen kom jag på mina hundar är ju "grå" och jag har ju tidigare kallat hundarna för grådvärgarna. Jag knappade in grå och översättningen var Cinzenta! Det kunde inte blivit bättre, Kennel Cinzenta's känns mer än perfekt för oss! 

Det finns ingen video